Sve je ovo farsa

Podijeli s drugima

Današnjom odlukom ministrica je pokazala duboko nerazumijevanje sustava kojim upravlja i ogromno nepovjerenje u ljude koji čine taj sustav. Ne znam što je gore.

Počnimo od nas, učitelja i profesora. Ne mislim nas sad hvaliti kako smo se snašli i koliko radimo u ovoj nastavi na daljinu, a učiteljice i kombinirano već neko vrijeme, nego samo konstatirati činjenicu da smo, kao i uvijek, poduzeli baš sve da svim učenicima koji to žele pomognemo i da im omogućimo da savladaju barem minimum. Jedinice nemaju učenici koji se nisu snašli u ovoj nastavi, niti oni koji su slabijeg imovinskog stanja, niti učenici koji imaju razne poteškoće, ne. Jedinice imaju isključivo oni koji ignoriraju i ne žele. Oni koji se oglušuju na sve pozive, koji obećavaju i nikad ne održe obećanje, oni koji ne žele ništa raditi.

Takvim učenicima ministrica svojom novom odlukom pomaže. Svim marljivim učenicima, njihovim roditeljima, kao i svima nama koji radimo u školi, ovo je pljuska. Ne sjećam se kad sam se lošije osjećala za vrijeme njenog mandata.

Što se tiče nerazumijevanja samog sustava, mislila sam na dopunski rad koji su sad omogućili za čak četiri predmeta, a nakon njega još dva popravna roka. Dopunski rad sastoji se od 15 do 25 sati nastave po predmetu. Ne znam koji bi od ovih gore navedenih učenika mogao savladati cjelogodišnje gradivo iz četiri predmeta u ovih nekoliko sati i na dva popravna roka koji će vjerojatno biti na jesen, ne daleko jedan od drugog. Sve je ovo farsa. Mazanje očiju i pokušaj ostavljanja dobrog dojma na odlasku, a to jednostavno ne prolazi.

Šuplja priča upakirana u celofan u koju više nitko ne vjeruje.

Piše: Natalija Kurjaković


Podijeli s drugima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *