Dnevni boravak kod Zubera – Povratak u školu

Podijeli s drugima

U Dnevnom boravku kod Zubera u ponedjeljak, 11. svibnja 2020., u 20:30 sati gosti su bili nastavnici Korana Serdarević, Ivan Plantić i Tamara Šoić!

Korana Serdarević je spisateljica, nastavnica hrvatskog jezika i književnosti, prevoditeljica i novinarka. Nagrađivana je autorica kratkih priča, romana i dječje slikovnice. U stalnom je radnom odnosu kao nastavnica hrvatskog jezika i književnosti u zagrebačkoj XII. gimnaziji. Jedna je od autorica čitanke za gimnazije u izdanju Školske knjige.

Ivan Plantić profesor je povijesti i geografije u OŠ Smokvica na otoku Korčula. Ivan Plantić nastavnik je s petnaestogodišnjim profesionalnim iskustvom u školi te je i kolumnist nastavničke grupe “45 minuta” gdje piše pod pseudonimom Žukov.

Tamara Šoić profesorica je u Tehničkoj školi Rijeka i jedna je od urednica nastavničkog portala 45minuta.com gdje grupa nastavnika iz različitih škola odbija prihvatiti nametnute kalupe i pragmatično priklanjanje povoljnijim strujama. Kritičko promišljanje, odbijanje prihvaćanja nametnutih kalupa, pragmatično priklanjanje povoljnijim strujama – ono je što ih povezuje. Grupa nastavnika, različitih predmeta iz različitih škola i gradova s jednim, zajedničkim ciljem – bolje obrazovanje u Hrvatskoj.

U razgovoru s Robertom Tomićem Zuberom gosti komentiraju povratak učenika u škole obzirom na propisane mjere održavanja nastave tijekom pandemije koronavirusa i kako oni kao nastavnici doživljavaju trenutnu situaciju u školstvu.

Izvor: R + Dnevni boravak kod Zubera


Podijeli s drugima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *