Guske i magla

Podijeli s drugima

Kad ministrica preuzme funkciju sindikalnih čelnika pa nariče javno zbog našeg položaja i plaća, potpuno je jasno da su nam sindikati u banani, a ministrica jeftina populistica ( što je do sada zaista već svima, osim Srečku i bratiji, trebalo biti jasno).

Sve ono što bi svaki nastavnik rado čuo iz usta svog ili tuđeg sindikalnog čelnika, danas izgovara ministrica. Dakle ili je problem u čelnicima ili u ministrici.

Kakva su to vremene došla pa ministri izgovaraju ono što je u opisu radnog mjesta sindikalnim vođama, a sindikalni vođe bojažljivo i cupkajući čekaju kad će ih otimačica zaslužene slave primiti na razgovor?

Kakva su to vremena došla kad narod vjeruje u ozbiljnost namjera facebook statusa ministara, kad narod vjeruje da ministri uopće piše te fb statuse i kad postoji mogućnost da neki tamo ministar  ima vremena pisati fb statuse?

Niti u jednom slučaju nije dobro.

Puno bi korisnije bilo da je recimo danas gospođa ministrica primila čelnike sindikata pa s njima, barem neobavezno uz ćakulu, popričala o onome što traže.

Niti bi sindikati tada zaprijetili štrajkom, niti bi ona imala potrebe pisati svoje nadahnute statuse o iskrenoj zabrinutosti za hrvatskog nastavnika. Sve to naravno pod uvjetom da ovo nije dobro uigran i isplaniran scenarij.

Pa je tako krajnje licemjerno naricati i zdvajati zbog plaća učitelja, a ne primiti istovremeno čelnike sindikata na unaprijed dogovoren sastanak.
A još je licemjernije i podlije naricati i zdvajati zbog prava i položaja nastavnika, a ne primiti nastavnike koji peticijom traže vraćanje dostojanstva i kakav-takav normalan rad, ispričati se zbog neodgodivih poslova dogovaranja sa sindikatima s kojima dogovor na koncu nije postignut.

A nakon svega spomenutoga napisati gotovo dirljiv fb status u kojem iskazuje neizrecivu brigu, strah i nevjericu zbog malih plaća i položaja nastavnika.

Na koncu možemo zaključiti da PR Crvenih Cipela ovih dana radi prekovremeno.
Narodu je servirano ono što narod želi čuti.
Ako je itko u ovoj zemlji zaslužio dobru plaću, onda je to ministričin PR.
E ti su se fakat naprodavali magle!
I neka su kad je imaju kome prodati!

Tamara Šoić


Podijeli s drugima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *